Nacionalni dan zaštite na radu 28. travnja - uručena priznanja i nagrada za životno djelo

Nacionalno vijeće za zaštitu na radu uz potporu Europske agencije za zaštitu na radu organiziralo je 28. travnja u Opatiji skup kojim je obilježen Nacionalni dan zaštite na radu u Republici Hrvatskoj.

Nazočnima se u ime Ministarstva rada i mirovinskoga sustava obratila Karolina Ivanković, pomočnica ministra, a sudionike skupa prigodnim riječima pozdravili su u ime Hrvatske udruge poslodavaca Nenad Seifert, a u ime sindikata Gordana Palajsa.

O projektu edukacije učenika i profesora srednjih i strukovnih škola govorila je Ivana Krišto, iz Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, na važnost poslova s posebnim uvjetima rada u svojem izlaganju ukazao je Krešimir Telebec, a Informacijski sustav zaštite na radu Zavoda za unapređivanje zaštite na radu predstavio je Antonio Jaić. 

Tijekom prvog dijela skupa više govornika osvrnulo se na određenu aktualnu problematiku u području zaštite na radu i zaštite zdravlja radnika iznoseći svoja stajališta.

Obilježavanje Nacionalnog dana zaštite na radu završeno je svečanošću uručenja nagrade za životno djelo i priznanja.

 

Svim dobitnicima i nazočnima obratio se Tomislav Čorić, ministar rada i mirovinskoga sustava koji je ukazao na značaj učinkovite zaštite na radu za život, zdravlje i radnu sposobnost radnika, uputio je čestitke dobitnicima te uručio Gorani Lipnjak, nagradu za životno djelo, a Jeleni Macan, Željku Krmeliću, Mariji Hrgarek, Siniši Koturu, Zdravku Franiću i Zlatku Haramuseku priznanja za ostvarene rezultate i postignuča u unapređivanju zaštite na radu

 Dodjela priznanja